We zijn op zoek gegaan voor tandartsverzekeringen voor kronen, implantaten en orthodontie, zonder medische acceptatievoorwaarden. Dus in dit geval geen wachttijd voordat je de borgnota kan declareren.
Als een stukje van je tand of kies breekt, kan het zijn dat je niet meer goed kunt kauwen, of dat je tanden hiervoor te gevoelig zijn geworden. Een kroon, of een brug kan dan een uitkomst bieden. Het is dan echter wel fijn als deze ook vergoed worden. Of en wanneer ze vergoed worden, leggen we je hieronder uit.
Een kroon is een soort kapje gemaakt van metaal, of porselein dat over de beschadigde tand of kies wordt gelijmd. Een brug is ook een soort kroon, maar dit is er één voor twee of meerdere tanden. Deze kronen zijn dan met elkaar verbonden. Als je een tandimplantaat nodig hebt, wordt hier ook een kroon of brug over gezet.
Of je een kroon of brug vergoed krijgt, is afhankelijk van je leeftijd. Als je 18 jaar of jonger bent, zijn er vaak mogelijkheden voor vergoeding van de kosten vanuit de basisverzekering. Ben je ouder? Dan worden kronen en bruggen niet vergoed vanuit de basisverzekering en zul je daar een aanvullende verzekering moeten hebben. De tandartsverzekering biedt hiervoor uitkost.
Op zoek naar de geschikte aanvullende verzekering in combinatie met meer aanvullende vergoedingen? Vind elke aanvullende verzekering die bij jou past, door verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken.
De prijs voor het laten maken en plaatsen van kronen en bruggen kunnen flink oplopen. Zo betaal je gemiddeld 600 euro voor een kroon en gemiddeld ongeveer 1.500 euro voor een brug. Dat is behoorlijk veel geld en niet iedereen kan dat zomaar uitgeven. Daarom kan het verstandig zijn om een aanvullende tandverzekering te nemen als je verwacht dat je een kroon of brug nodig hebt in het komende jaar.